Ayah, Ummi, Abg Zaim Zakwan & Adik Iffah Madihah

By: marthiah hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 11-Aug-2008 19:03 Email | Share | | Bookmark
b'jaya ke Cannon Hill Park after 3rd trials ....

 
 
 
View all 22 photos...
selama 3 thn plus+++ shuib & co duduk di bumi birmingham nih ,...ni lar 1st time kami jejakkn kaki ke Cannon Hill Park ... pernah 3x percubaan utk singgah , tp setiap kali parking jer kereta sure anak2 ummi dh t'lolap...slmt dibuai mimpi masing2, ....at last ari ni, b'jaya jugak kami melepakkn diri di taman Bukit Cannon ni, nasib baik, parking kete kali ni mata anak2 tgh segar bugar....











Sunday, 10-Aug-2008 09:56 Email | Share | | Bookmark
Madihah met Dora the Explorer in Wonderland...

dpn Wonderland entrance
daddy bear, sister bear & brother bear...
madihah talk to cheeky monkey..
View all 39 photos...
ni plak citer 4 days ago...(ok lar kan, 4 days , still fresh utk di update...) ummi & ayah bwk anak2 jln ke Wonderland , Telford, 40 mins drive frm home.

As for zaim, ni merupakan kali ke 3 dia sampai di Wonderland ni, he went twice with his school trip before so kali ni dia jadik tourist guide for his sis madihah. Kiranye ummi & ayah layan jugak bwk depa ni bukannye ape, sbb dah promise dgn madihah yg sgt2 jeles dgn zaim yg dpt pergi trip skul tuh..plus2 ari Rabu tu ada special event bleh jumpe Dora the Explorer....ape lg...seronok lar si madihah nye...

ummi mmg sgt2 recommend sesapa yg ada anak2 nursery age ni ( 3 to 5 yrs ) , utk ke Wonderland....cnfrm anak2 akan enjoy...dpt jumpe sumer karektor yg depa duk belajar kat skul nursery tuh...humpty dumpty lar, snow white lar, daddy bear lar, hansel & gretel laa....mcm2 lar...below is website dia utk check in details...
http://www.wonderlandtelford.com/


kesian nengok Hansel & Gretel tu...takut jerkkk muka depa kat witch yg jahat...


candy house ...yummy yumm..


Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall.
All the King's horses, And all the King's men
Couldn't put Humpty together again!


big giant pun ada...


hari ni mmg hari paling seronok utk madihah...


Madihah and Dora the Explorer...





antara aktiviti enjoy anak2 ummi...


ni umah snow white & 7 dwarfs....snow white tgh hv a tea kat dlm tuh...


ni umah kasut.....isyhhh, dtg sini btul2 flashback nostalgia ummi kecik2 dulu...sgt suke nengok & dgr citer fairy2 tale ni sumer...


Sunday, 10-Aug-2008 09:30 Email | Share | | Bookmark
satay lagi....

 
 
 
ni plak citer 2 weeks ago,...ummi marinade satay & cam biasa ayah bakar2...klu kat malaya, bleh dikatakn every wiken ayah akan ajak ummi kuar mkn satay hj samuri ...mmg satay ni feveret ayah...so kat sini di bumi permaisuri ni, klu terasa nk mkn something tuh , kena lar buat sendiri segala...x tau lar , samada tradisi buat 'sendiri segala' ni akan berterusan ke idak bila dah blk malaya for gud nnti....ntah2 pi carik satay hj. samuri jek....hehehe


wahhhh...best x nmpk? ada sesapa terliuq x? siap ada lamb chop sekali tu haaa...


alamakkk...nengok pics satay ni terus ummi rs nk buat lg sekali....


Saturday, 9-Aug-2008 21:07 Email | Share | | Bookmark
a visit from ummi's cousin...

angah & his frens
ust mad sempat m'jenguk...
bekfes with nasik lomak+ayam percik...
View all 6 photos...
about 3 weeks ago, (hehehe, baru nk update ari ni, basi punye story daaaa....) ummi menerima kunjungan frm my younger cousin, Muhammad Hafizuddin @ panggilan manja dlm famili ángah' & his frens yg seramai altogether 7 people...depa sumer bebudak undergrad engine frm Germany...saje2 kembara uk, baru lps exam, konon2 nk release tensen punye kes la ni...

angah ni ms dia kecik2 dulu ummi lar yg jadik baby sitter dia ...time cuti sekolah je sure mak ummi suh pi kolumpo jadik baby sit kat angah & adik2nye...sbb angah ni ada 10 adik beradik....

wat so special about angah ni, of cos' lar part brilliant dia...mmg cerdik semenjak kecik lg...kebetulan dia sebaya dgn ummi's brother, iwan...tiap kali exam besar2, upsr ka, pmr ka, spm ka , iwan lar yg pastinye kalah dgn angah...but not bad for iwan though, nk konvo dah nx week di utm skudai 17th Aug 2008, grad Mechanical Engine ...Congrats bro..!!!

2nd part special about angah and adik beradiknye ,....bukan saje angah yg brilliant....6 adik beradik angah dah berada di universiti sekang ni dgn pelbagai bidang masing2 ( hafiz al Quran, engine, accounting, etc) .....4 more left at home ....huhhhh...kejayaan yg cukup m'banggakn & bg ummi inspirasi....

3rd part special about angah and adik beradiknye....punyai kesopanan & budi pekerti yg tinggi serta terserlah kemesraan depa 10 beradik....tahniah to their parents, ceksu & paksu di atas kejayaan mendidik anak2 di dunia & jua di akhirat, insyaAllah...(ummi tumpang bangga)...

Moga anak2 ummi, zaim & madihah berjaya jua di dunia maupun di akhirat...Amin.


angah in green shirt with blue hat, b'gambar kenangan b'sama ayah & ust mad..


Friday, 8-Aug-2008 14:08 Email | Share | | Bookmark
ohhh dearrrr....

Quote:


Antara skrip p'bualan di antara ummi & anak2nye....

Alkesah..., mlm td, waktu mkn dinner together2 empat beranak, zaim tanya ummi ...
zaim : ummi nape plate nasik ada 3 aje, u dont want to eat?
ummi : nope dear, ummi nak diet, my tummy is so big now...
zaim : if u not eat, nnti ur' tummy will get small...then how kita nak dpt baby ?, i want ur tummy bigger & bigger nnti baby bleh keluar...

....ummi & ayah memasing tahan perut nk ketawa..

zaim mmg sgt2 nk baby , same goes to madihah...ntah angin ape ntahnye....masing2 ask for the baby...

then ummi 'jwb p'soalan zaim

ummi : i'm not pregnant lar...big tummy is not necessary will get a baby...it might be i eat a lot...
zaim : but i really want a real baby ummi ...not a baby doll ( few days ago, madihah & zaim main a baby doll di umah auntie nurul, si aliya punye...siap salin2 nappy lg...)..
ummi : ok lar sayang....nak baby we have to ask frm Allah, pray a lot and doa' byk2...
everybody copy me, ok....raise ur hand, kita doa sama2...(maka zaim n madihah pun b'smgt nye angkat tgn menadah doa ikut ummi dgn tekunnye) ...YaAllah Ya Tuhanku, kurnia kan lah Muhammad Zaim dan Madihah seorang baby yg comel...Amiinn.
(x sempat ummi nk amek kamera snap depa punye picture time tuh!)

kekadang nk t'gelak , kekadang terharu dgn keletah anak2 ummi....mcm2 akainye...

keesokan paginye, when zaim wake up from sleep...dia tanya lg psl baby nih...

zaim: ummi , we have make our doa last nite, but why we still didnt get a baby???

ohhhh dearr....

ummi pun bingung....x tau nk jwb ape lg dah.........

utk sedap kn hati anak ummi, maka ummi pun pujuk lar dia...tak pe lar, wiken ni kita pi umah auntie iffa ehhh...kita pinjam baby haris, nak x?

zaim terdiam , & angguk kepla , but 5 sec afterthat...geleng kepla...

heheheee....zaim...zaim...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net